Over

© Candide Rietdijk

In 1996 heb ik de studie Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Na mijn afstuderen heb ik drie maanden met de rugzak door Indonesië gereisd om mijn Indonesische roots te ontdekken. Een jaar later ben ik terug gekeerd naar Indonesië om als psycholoog te werken in een gezondheidscentrum in Jakarta en op de universiteit van Yogyakarta. Na dit avontuur heb ik in het Midden Oosten, Noord Amerika en Zuid Amerika gereisd om daarna weer te settelen in Amsterdam.
Na verschillende banen bij Bureau Jeugdzorg, een jeugdgevangenis, een buitensportbedrijf, ambulante hulpverlening en ervaringsleerprojecten ben ik in 2002 bij de Jellinek, een Amsterdamse instelling voor verslavingszorg, aan een echte carrière begonnen. Dit ging als vanzelf omdat de complexe problematiek mij boeide en verslaving bij jongeren en jong volwassenen nog een onontgonnen gebied was. Het werk op de afdeling Preventie bood mij de kans om me op meerdere gebieden te ontwikkelen: ik ontwierp en implementeerde preventie-methoden, leidde projecten, gaf trainingen, lichtte de pers voor, ontwikkelde beleid binnen overheidskader, was spreker op conferenties en congressen en was tv coach van de serie ‘Minder drinken? Doe het zelf!’. Naast de preventie-activiteiten bleef ik werken als verslavingspsycholoog en schoolde mij in de cognitieve gedragstherapie. In 2006 mocht ik de Jeugdkliniek voor verslaving en psychiatrie In Amsterdam opstarten en tot 2010 was ik daar manager behandelzaken. En toen was het tijd voor verandering….

Een zoektocht volgde naar aanvullende methoden op de cognitieve gedragstherapie: ik volgde opleidingen in yoga, mindfulness en mindful analysis. Zo zocht en vond ik een mix tussen fysieke, emotionele en cognitieve aspecten, tussen doen en zijn die in mijn behandeling terug komt.

Na een verblijf van bijna twee jaar in Frankrijk woon ik sinds twee jaar weer met mijn man en onze drie kinderen in Amsterdam.

Begin dit jaar ben ik gestart met de pop up studio The Mindful Movement. The Mindful Movement biedt in het centrum van Amsterdam losse lessen en korte cursussen mindfulness voor een druk, stads leven vanuit rust en balans. Uniek aan de locatie is dat je er letterlijk kunt oefenen om met de stadse drukte om je heen focus, rust en balans te vinden. Het is ook de praktijk voor psychologische begeleiding en coaching.